Koiranhoidosta

Koiralla voi olla monenlaisia rooleja ihmisen elämässä. Koira voi olla lemmikki ja seuralainen. Tämän lisäksi koiria käytetään monissa työtehtävissä, harrastuksissa ja avustajina.

Koiraa käytetään työtehtävissä apuna vahtikoirana, sotakoirana, rajakoirana, pommikoirana, poliisikoirana.

Koiran omistaja on vastuussa koiran hyvästä elämästä

Koira vaatii rajoja, rakkautta, aktiviteettejä ja ravintoa. Koiran ollessa yksi perheenjäsen, vaatii elämä jonkinverran suunnittelua. Vaikka koira pärjää yksinkin kotona työpäivän ajan, ei sitä voi jättää pitkäksi aikaa hoitamatta.

Koira vaatii seuraa jatkuvasti

Lomien ja muiden menojen suunnittelussa täytyy ottaa huomioon koira. Se täytyy voida ottaa mukaan tai sille täytyy järjestää hoitopaikka. Hyvä jos lähipiiristä löytyy luotettava henkilö joka voi välillä ottaa koiran hoitoon, mutta nykyään on olemassa paljonkin erilaisia koirahoitoloita. Koiran voi viedä sinne hoitoon ja se saa siellä kaiken tarvittavan hoidon.

Kaikki koirat vaativat koulutusta. Niille täytyy opettaa miten toimia, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Koiran kasvatusta voi verrata lapsen kasvatukseen.

Koiran kanssa tarvitaan pitkäjänteisyyttä. Monien asioiden kanssa tarvitaan toistoja toistojen perään.

Jos kiellät koiraa kerran, se ei todennäköisesti mene kerrasta perille. Vaaditaan hermoja käydä läpi samoja tilanteita yhä uudelleen. Onneksi työ palkitaan lopulta. Koulutus tuottaa usein tulosta, luovuttaminen mitätöi tehdyt työt.

Koiran omistajan täytyy oppia lukemaan koiraansa

Koska koira ei osaa ilmaista itseään sanoin, on äärimmäisen tärkeää havainnoida koiran antamia merkkejä. Koiran omistajan tulee taata koiralle hyvä ja turvallinen koti. Onneksi tänä päivänä apua on saatavilla ja netistä löytyy kattavasti tietoa.